Om oss

Hej och välkommen till vår hemsida!!

Jag heter Susann Lereslöv driver sedan 1999 Lereslöv Hundcenter.
Hundskolan finns i byn Ingelsträde, tre km utanför Höganäs, två mil från Helsingborg & Ängelholm. I familjen finns även min man Mats, Schipperke hanen Jöthe, Schäfertiken Inez (Grahnskans Olga)  samt katten Leo Levanovitj.

Jag har sysslat med hundar sedan 1989 då jag köpte min första hund Schäfern Fayette. Med Fayette tävlade jag mycket aktivt. Fayette blev Svensk Lydnads Champion, godkänd i elitklass spår och certifierad tjänstehund inom Flygvapnet.

Mats, ansvarar för våra Sök och Spårtillfälle samt bistår mig vid riktade Privatlektioner. Vidare arbetar Mats också med administrativa uppgifter inom företaget, sköter underhållet av anläggningen samt är ansvarig för vår hemsida. Mats har tidigare tävlat på elitspår nivå med Schäfern Pasqal, samt utbildat Pasqal till certifierad tjänste/bevakningshund och tillsammans tjänstgjort inom Försvarsmakten.

Numera har både Mats och jag lagt tävlandet på hyllan och lägger all tid på företaget samt att träna Helga och Jöthe som magisterhundar i kurserna och för deras eget välbefinnande.

Jag började min bana som instruktör i SBK -95. Efter fyra år ville jag mer och gick då Hundutbildningsgruppens Intro kurs. Målsättningen var att starta eget.

En påbyggnadskurs i ”Fördjupad raskunskap” inleddes. Kursen innebar bland annat ökad kunskap i olika hundrasers arbetsegenskaper och rasanpassad inlärning och träning.

Vidare förkovrade jag mig med Anders Hallgrens ”nya” instruktörsutbildning, samt en hundpsykologikurs, med speciell inriktning på problemhundar. Under -02 har jag genomgått utbildning i friskvård för hund. Målsättningen med denna utbildningen är, att kunna hjälpa hundägare med kostrådgivning och övrig hundhållning.

Vårt mål med kursverksamheten är att du och din hund ska få en bra relation. Denna relation ska bygga på ömsesidig respekt. För att kunna uppnå detta, måste du bl.a. veta, vad hunden har för behov både fysiskt och psykiskt, hur hundar lär sig, hur hundar kommunicerar med varandra och med oss.

Utbudet av hundkurser och hundägarutbildning är brett, såsom valpkurs, vardagslydnad, spår, agility, friskvård, hundpromenad, privatundervisning, problemutredning, kantarellsök, skotträning, försäljning av hundtillbehör samt info om att ta farväl av sin hund.

Vi använder två inhägnade appellplaner på totalt 3700 kvm. Planerna har belysning för kvällskurser och i direkt anslutning till dessa lektionssal på 32 kvm med toalett. Upplyst parkeringsplats.

Parkeringen

Lektionssalen

Gamla planen

Nya planen

Vi finns i Ingelsträde, tre km utanför Höganäs, på Minnesstensvägen 157. Se karta